Ret til kvindesvømning

Tale holdt foran Aarhus Rådhus onsdag 1. februar 2017

Derinde i Aarhus Byråd sidder et stort flertal af partier og vil forbyde kvindesvømning. Kun Radikale og Enhedslisten er imod, ligesom vi er det i Alternativet.

Er der dog ingen grænse for, hvor meget byrådet skal blande sig i kvinders ret til at gøre det, som de har det bedst med? Jeg undrer mig over, hvorfor byens fineste folkevalgte ikke har tillid til kvinderne eller lytter til kvinderne? Hvem er det, som det støder? Har I hørt nogen mænd klage over, at de ikke kan svømme med kvinder 3 timer om lørdagen?

Et argument er, at vi skal bekæmpe parallelsamfund. Hvilket parallelsamfund? Hvor er det? Har I set bevis for det? Og hvis ja – er det at begrænse kvinders mulighed for at svømme noget, der bekæmper et parallelsamfund? Er det virkeligt det bedste og vigtigste, som man kan finde på? Nej, det er ren symbolpolitik for at bekræfte sine egen fordomme om muslimer, nydanskere og ja, kvinder?

For et andet argument er at man vil bekæmpe kvindeundertrykkelse. Er kvindesvømning undertrykkelse? Har I set bevis for det? Kvindeundertrykkelsen er der sikkert i samfundet, men det kræver en gennemtænkt indsats at bekæmpe den – sammen med kvinderne.

Et forbud mod kvindesvømning bekæmper ikke undertrykkelse. Tvært imod, for svømning er en fantastisk mulighed netop for at komme ud af lejligheden og møde nye mennesker og få nye indtryk.

For kvindesvømning har så meget godt med sig. Det er sundt, det er socialt, børnene kan være med, man får netværk og finder måske nyt arbejde. Og det er sjovt!

De eneste der undertrykker kvinder i denne sag er byrådet. De undertrykker kvinders ret til at svømme, med hvem de vil.

Det handler ikke kun om integration eller sundhed. Det handler om noget meget større. Nemlig frihed til at være den, som man er. Retten til at svømme med dem, som man vil. Gøre hvad man vil, uden at politikerne skal blande sig.

Så kære byråd – kom til fornuft. Og stem NEJ til forbud mod kvindesvømning og JA til kvinders frihed til leve det liv, som de selv ønsker – også uden mænd!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *