Alternativet: Glade for et mandat og flotte udvalgsposter

Alternativet er nu i Aarhus byråd med ét mandat og 4,9% af alle stemmerne. Partiet er glade og taknemmelige for de 9.301 aarhusianere, der stemte på det nye parti, som samtidig bliver ny formand for social- og beskæftigelsesudvalget og får en post i teknik- og miljøudvalget.

– Jeg er virkelig glad og stolt over, at Alternativet er kommet ind i Aarhus Byråd og nu sidder i vigtige udvalg for byens udvikling, der omhandler både mennesker og miljø, siger Tenna Schaldemose, forperson for Alternativet i Aarhus.

Folketingsmedlem valgt i Østjylland Josephine Fock deltog i forhandlingerne sammen med bestyrelsesmedlem Carsten Borup. Sammen med Tenna Schaldemose var de det trekløver, der fik forhandlet poster og udvalg hjem til det grønne parti.

– Efter lange og konstruktive forhandlinger med konstitueringspartierne lykkedes det at få rigtig meget indflydelse til trods for, at vi kun har et mandat. Det vil vi gerne kvittere for til borgmesteren og de andre partier. Jeg glæder mig på hele Alternativets vegne til at følge Alternativets arbejde i byrådet, siger Josephine Fock, folketingsmedlem for Alternativet og valgt i Østjylland.

Efter lange forhandlinger om natten på rådhuset fik Alternativet forhandlet sig frem til følgende flotte poster:

– Formand for Social- og Beskæftigelsesudvalget

– Medlem af Teknisk Udvalg

– Medlem af Kulturudvalget

– Bestyrelsespost Aarhus Vand A/S

– Medlem af Skatteankenævnet

Alternativet var i valgforbund med Enhedslisten, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre og Socialdemokraterne. Partierne konstituerede sig omkring Jacob Bundsgaard som borgmester.

Først onsdag aften kender man de personlige stemmeantal og kan sige, hvilken kandidater, der skal bestride posterne.

Billedtekst: Kl 6.00 Aarhus Rådhus. Byrådskandidater og forhandlere, trætte og glade. Fra Venstre: Henrik Hjortshøj, Sander Jensen, Tenna Schaldemose, Josephine Fock, Thor Clasen, Carsten Borup og HC Molbech.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *