Aarhus Kommune skal være 90-100% økologisk

Inden i 2020 skal Aarhus Kommunes køkkener i daginstitutioner, plejecentre, kantiner, skoler og institutioner være 90-100% økologiske, hvis det står til byrådskandidat for Alternativet Sander Jensen. Kommunen har allerede nået 60% økologi på rekordtid – nu skal Aarhus gå efter guld.

Aarhus skal være Danmarks mest ambitiøse økologiske kommune, hvis det står til Sander Jensen, byrådskandidat for Alternativet i Aarhus. Kommunen har nemlig allerede på rekordtid opnået at gøre kommunens ca. 300 køkkener 60% økologisk. Derfor er der god grund til at fortsætte den økologiske omstilling af byens offentlige køkkener, mener Sander Jensen.

– Københavns Kommunes køkkener har en økologiprocent på 90%. Det mål skal Aarhus også nå inden 2020. Det har vist sig, at Aarhus Kommunens køkkener har været dygtige til at omstille sig de seneste år til hele 60% økologi. På baggrund af den erfaring og det drive, skal vi gå efter det økologiske guldmærke på 90-100%, siger Sander Jensen, byrådskandidat for Alternativet i Aarhus, der efterlyser langt større økologiske ambitioner hos Aarhus Kommune.

Aarhus har ca. 274 køkkener på daginstitutioner, plejecentre, kantiner, skoler og institutioner.

– Økologiske fødevarer er fremtiden. Om 20 år vil vores børnebørn spørge os, om vi virkeligt spiste fødevarer med sprøjtegifte og behandlede vores dyr så dårligt?! Det gode er, at den økologiske omstilling kan gøres uden at hæve kommunens madbudget. Blandt andet ved at mindske madspild, skrue ned for kødforbruget og op for grøntsagerne, siger Sander Jensen.

– Økologi er vigtigt for vores sundhed, natur og dyrevelfærd. Vi skal have et landbrug uden sprøjtegifte. I 2015 var der fundet pesticider i 39% af alle grundvandsboringer i Aarhus Kommune, hvoraf 16% af de i alt 526 boringer lå over grænseværdien for drikkevand, siger Sander Jensen.

– Hvis Aarhus bliver en økologihovedstad vil byen være mere attraktiv for grønne erhverv, turister og tilflyttere, der bliver tiltrukket af en sund kommune. Bare se på alle vores økologiske restauranter og spisesteder, der blomstrer overalt i byen. Tiden er inden til mad uden gift og færre tilsætningsstoffer. Både til vores ældre, børn og medarbejdere, siger Sander Jensen, der også understreger, at dyr har et langt bedre liv hos en økologisk landmand end hos en konventionel.

Ifølge Økologisk Landsforening og Aarhus Kommune er 60% økologi allerede er nået.

http://okologi.dk/oekovalg-2017

https://www.aarhus.dk/da/omkommunen/nyheder/2016/Februar/Kaempe-oekoindsats-i-kommunens-koekkener.aspx

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *