Tillykke til Trump og God save us all

Sander-Jensen-Hillary-TrumpTillykke til Donald Trump med at blive præsident for ”den frie verden”. Det positive er, at republikanerne nu har præsidentposten og magten i senatet og i kongressen. Det kan give politisk stabilitet og fremdrift i USA, der har været politisk låst i mange år. Den dårlige nyhed er, at Trump og republikanerne kan være så utilregnelig, at det hele falder fra hinanden.

Jeg kan ikke forstå, hvorfor man har valgt Trump. Han har ingen reel politik og har opført sig som en bølle. Jeg kan dog også godt forstå amerikanerne vil have forandring og er trætte af politikere, som Hillary Clinton. Hun har ikke bragt fornyelse, men har tilbudt mere af den samme gamle politiske kultur, der ofte virker konstrueret til lejligheden. For mig var hun dog stadig den bedste kandidat.

Nu er det ikke tid til at være bange for fremtiden, men der er tid til selvransagelse hos alle, der er i politik. Trump ramte et savn i befolkningen om forandring, og han er ikke del af det politiske etablissement. Amerikanerne har sendt et klart signal om, at de vil noget andet og savner den “change”, som Barack Obama reelt aldrig kunne levere. Fortrinsvis fordi han blev saboteret af republikanerne i kongressen og senatet. Den strategi lykkedes for dem, men det ”back fired”, som man siger. For republikanerne fik aldrig den præsidentkandidat, som de havde regnet med. I stedet fik de en uafhængig kandidat, der har brugt republikanerne som platform til at vinde magten.

Det er i sandhed et historisk valg. Endnu en gang er vi blevet bekræftet i, at politik er uforudsigeligt og alt kan komme i spil. Intet er givet. Trods alt håber jeg og tror på det bedste. Med stor magt kommer stort ansvar (for at citere Spiderman i bedste Hollywood-stil). Mon ikke Trump også tager det til sig? Vi kan håbe.

Jeg vil i hvert fortsat drømme og arbejde for en ny politisk kultur og mere empati i verden og ja, som Trump gør, udfordre det eksisterende. Jeg kan bare ikke lade være med at tænke på, om Bernie Sanders kunne have vundet over Trump med samme dagsorden om et nyt Amerika, bare med et positivt fortegn…
God save us all.

PS Der var dog nogen, der havde regnet det ud. Michael Moore:  http://michaelmoore.com/trumpwillwin/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *